Magiske billedbøger

Et lille udvalg af nogle af vores yndlings billedbøger herhjemme

Er der noget som billedbøger? Ikke hvis man spørger mig, jeg er ret vild med billedbøger og jeg låner stadig mange med hjem til mine tre døtre, der nu er 9, 14 og 16 år. Og de læser dem og ser på billederne, for det er det, det handler om, billederne. Herhjemme er vi vilde med tegninger og lægger altid mærke til hvordan noget er tegnet, og hvem der har lavet det. Vi har forskellige yndlingstegnere.  

Jeg er ret vild med tegnere med kant såsom Anna Jacobina Jacobsen, Rasmus Bregnhøj og Otto Dickmeiss så det sker tit, at min børn ikke er helt så vilde med bøgerne, som jeg er. De er simpelthen for sære, for uhyggelige og ubehagelige. Måske lige bortset fra Rasmus Bregnhøj, som man vist heller ikke kan komme uden om, da han har illustreret en del børnebøger. Tegneserien om Mira er et hit herhjemme, men det er faktisk findebogen Jeg leder og leder og leder, der har været det største hit, en bog, hvor der blandt andet er gummistøvlesøstre med. Den er finurlig og underlig på en meget charmerende måde, og så er der intertekstuelle referencer i bogen til andre bøger og det er altid sjovt at sidde og lede efter, synes jeg.

Den tegner, jeg for tiden er allergladest for, er Lea Letén og særligt bogen om Fars gave, hvor bogens hovedperson køber en kam til sin skaldede far i fødselsdagsgave, den er helt vidunderlig. Solvej er også vild med en bog, hvor en pige skal i svømmehallen med sin mor også af Lea Letén, den hedder Minna i svømmehallen. For tiden læser jeg Hjertehuset af Annette Herzog for min yngste, og det gør jeg mest på grund af tegningerne, som er tegnet af Lea Letén, historien er også meget fin, men tegningerne løfter lige bogen op og gør den ekstra finurlig.

Jeg ved ikke om kærligheden til tegninger startede med Ilon Wiklands tegninger til Astrid Lindgrens bøger, men jeg er stadig vild med dem. Det er som om, jeg ikke kan se mig mæt på de tegninger, jeg rigtig godt kan lide og det er nok derfor jeg stadig låner billedbøger, for at sidde og stirre.

Hund af Tina Sakura Bestle er en trist historie, smukt illustreret af Anna Jacobina Jacobsen
Det her er en virkelig fin historie af Mette Eike Neerlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *