Den første bogforelskelse

For tiden læser jeg Fortællinger af Astrid Lindgren for min datter på 9. Bogen er en samling af historier fra blandt andet Søndeneng. Af andre historier er der blandt andet Mirabel, En nat i maj og Niels-Karlson pusling. De er alle vidunderlige. Jeg fik bogen i fødselsdagsgave, da jeg selv var 9 og elskede den med det samme. De smukke illustrationer af Ilon Wikland og alle de sjove, triste og helt, helt vidunderlige historier fyldt med eventyr, børn og store følelser, det er en af de bøger jeg har læst flest gange, og jeg elsker stadig at læse højt fra den.

Min yngste er egentlig mest til sjove bøger og elsker Kim Fupz Aakeson, så, når hun nu udbryder, ”Skal vi ikke læse en til?” og ”Er der andre gode historier i den bog” så ved jeg, at hun endelig er blevet bidt af den særlige Astridånd.

Fortællinger er den første bog, jeg kan huske, jeg har forelsket mig i. Og jeg nyder stadig at læse historierne højt for min datter. Særligt elsker jeg historien om Prinsessen der ikke ville lege og Allerkæreste søster. Nu er bogen lidt slidt og har fået sådan nogle underlige brune pletter indeni, som om den har stået i en kælder og fået fugt, det underlige er bare, at den ikke lugter. Den bog har været med til at give mig kærligheden til litteratur, og nu giver jeg den videre til min datter, der hver aften vil høre flere historier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *