Læs for livet

Kan man læse som gjaldt det livet?

Og kan man læse for at ændre sit liv til det bedre? Det tror jeg, og det tror de også på hos Læs for livet. Jeg arbejder der som frivillig, her sorterer jeg bøger og bygger biblioteker til børn og unge på børnehjem, sikrede institutioner, væresteder og plejefamilier. Bøgerne kommer ud til børn, der måske ellers ikke kommer så meget på biblioteket og derfor heller ikke altid får læst så meget. Det betyder, at de kommer fagligt bagud, derfor betyder det også helt vildt meget, at de får adgang til bøger, og det gør de på grund af Læs for livets biblioteker.  

Et lille kig ind i Læs for livets bibliotek.

Da jeg var barn, læste jeg helt utrolig meget, meget mere end jeg gør i dag. Tit læste jeg 2-3 bøger samtidig. Jeg var ikke så kræsen med, hvad jeg læste, jeg læste bare det jeg kunne finde på biblioteket og derhjemme. Jeg læste Stephen King, Thøger Birkeland, Klaus Lynggaard, Astrid Lindgren og alt muligt, som jeg har glemt i dag.

Læste jeg for livet dengang?

Måske, jeg læste i hvert fald for at få et udsyn og et indblik i andres liv og for at blive underholdt derude på landet, hvor jeg boede. Jeg kedede mig tit, og bøgerne var med til at fjerne den kedsomhed. Jeg har lært meget om mig selv ved at læse, jeg har lært andre måder at tænke på ved at læse, og jeg er blevet underholdt af at læse, og så er jeg blevet indigneret og vred af at læse. Læsningen har altid gjort mig klogere på forskellige aspekter i livet og mig selv.

Bjerge af bøger, der skal sorteres og sætte på plads.

I weekenden er der Bogforum, og jeg skal selvfølgelig derud. I år skal jeg stå på Læs for livets stand, det glæder jeg mig til. Min ældste datter, Julia, har lavet skilte til boden, og de er blevet virkelig fine. Julia er en vaskeægte læsehest og selvfølgelig skal hun med på Bogforum, hvor Patrick Ness kommer i år. Patrick Ness har skrevet bogen Monster og for nyligt trilogien Chaos Walking, som han kommer og fortæller om. Og de bøger kan vi varmt anbefale herfra.

Små skilte, der alle kommer til at hænge på Læs for livets stand på Bogforum. Julia har tegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *